full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Thaila

Opgenomen: 1992-01-01
Geb. Datum: 1992-01-01
Geslacht: Merrie
Ras: Haflinger
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 148
Afkomstig: Arnhem

Thaila

Met dit paardje hebben wij heel veel gedaan. Van carroussel rijden met een 8tal haflingers, mooie tochten op de Veluwe onder de man en later voor de koets. Twee maal per jaar reden we zowel de Eper 4daagse als de vier dagen in Zorgvlied. Altijd een feest als je zag hoe dit paardje daarvan genoot.

Met de golden retriever in het bakje achterop stal zij vaak de show.

Maar een Haflinger blijft een Haflinger....eigenzinnig, eigenwijs, maar super lief en braaf!

Het meest grappige wat wij met haar mee hebben gemaakt was wel het volgende.

We reden op een redelijk smal bospad, oplopend aan de zijkanten. Ik wilde keren, maar had te weinig ruimte waardoor het koetsje dreigde te kantelen. Mijn man was supersnel van de kar af, ik was er al min of meer af gevallen, en kon de wagen nog net op tijd op de wielen krijgen.

Thaila werd dit te gek en ging er met kar en zonder ons vandoor. Totaal verbluft stonden we haar na te kijken. We wisten dat zij een hek zou tegen komen, maar dat was wel een eindje weg.

Tja....wat te doen? Dus zijn we haar maar achterna gaan lopen. Wie schetst onze verbazing toen  er na een minuut of tien een onbemande aanspanning aankwam. Met een hoofd van ...waar blijven jullie nu? konden we weer opstappen en verder gaan.

Ja, dat is echt Thaila!