full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Romeo

Opgenomen: 1993-04-01
Geb. Datum: 1993-04-01
Geslacht: Ruin
Ras: onbekend
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 158
Afkomstig: Breda

Romeo

Romeo is bij ons gekomen toen we op het jeugddorp begonnen met paardrijlessen voor de jongeren van het jeugddorp, Romeo kwam bij een handelaar vandaan en had volgens hem op een manege gelopen.

Het was vrij snel duidelijk dat Romeo geen plezierige ervaringen had met mensen en zeer wantrouwend was. Hij was niet zo geschikt om met kinderen te werken. We hebben Romeo wel gehouden hij kon terug naar de handelaar maar zou dan naar de slacht gaan. Voor mij was dat geen optie en dus is Romeo een gouden leven tegemoet gegaan. Hij loopt de hele dag in de wei heeft al een flink aantal jaren Heros als maatje. Ze kunnen het samen goed vinden, staan veel te groomen met elkaar maar zijn ook veel aan het spelen met elkaar. Soms eindigt dat met wat kleerscheuren.

Romeo heeft in de loop van de jaren wel weer vertrouwen in mensen gekregen en wordt dus ook iedere dag gepoetst samen met Heros, dit doen we gewoon los in de wei en hij loopt niet weg, dat was in het begin wel anders. Romeo geniet duidelijk van deze aandacht.