full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Misty

Opgenomen: 1985-01-01
Geb. Datum: 1985-01-01
Geslacht: Ruin
Ras: Haflinger
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 148
Afkomstig: Wormerveer

Misty

Haflinger Misty geboren 1985 (zonder papieren)

Ik kocht Misty 22 jaar geleden van mensen uit Warmenhuizen.Terugkijken op 22 jaar lief en leed, heel veel plezier, en liefde van het dier.

Beleerd gekocht voor de kar en enigszins onder het zadel. Dat laatste was niet bepaald het geval. Vele valpartijen laten kwamen we gelukkig meer op 1 lijn. En bleek al gauw dat vooral buiten rijden ons ding was. Met de menwagen of onder het zadel. Langs het strand, door de bossen, we hebben het allemaal beleefd. Toen hij de leeftijd van 15 jaar bereikte, kocht ik een NRPS-er als opvolger en mocht Misty zijn oude dag doorbrengen bij een gezin in Drenthe.

Helaas kwam daar na 1 jaar een einde aan en heb ik hem weer teruggehaald.De NRPS verkocht en weer alle aandacht op hem gericht … en geen moment spijt gehad.

Tot op de leeftijd van 22 jaar heb ik hem altijd zelf nog bereden en tot zijn 25ste met een meisje lekker buiten gestapt. Altijd ongeduldig stond hij mij op stal op te wachten, wetende dat hij een lekkere bak slobber ging kijken. Of samen even de dijk op voor een lekkere wandeling. Altijd leuk om samen te doen.

En nu op de leeftijd van 29 jaar gaat mijn maatje naar de Paardenkamp.

Ook voor mij zal het zeker vreemd zijn, na 22 jaar geen zorgmeer.. ik zal m heel erg missen. Een nieuwe fase in zijn leven… en ik hoop dat hij hier nog vele jaren van mag genieten.

Jose Oort