full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Hoefwin

Opgenomen: 1988-04-17
Geb. Datum: 1988-04-17
Geslacht: Ruin
Ras:
Ras Info: Arabier
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 137
Afkomstig: Abcoude
Hoefwin

Hoefwin (1988) is in 2000 bij ons gekomen als rijpony voor onze toen 7-jarige dochter. Zij kon al aardig paardrijden en we hebben bewust een wat grotere pony gekocht zodat zij lang op hem zou kunnen rijden.

Hoefwin had Z2 dressuur gelopen en had (en heeft) een prachtige uitgestrekte draf. Kortom een goede leerpony dachten wij. Daarnaast was het een zeer rustige pony tijdens de keren dat wij hem onder zadel hebben bekeken bij zijn vorige eigenaar.

Toen hij bij ons kwam bleek echter al snel dat dat rustige een vergissing was, hij was na 2 weken bij ons al bijna niet meer te berijden. Waarschijnlijk had de vorige eigenaar hem op kalmerende middelen gehad, hij deed niet anders dan levensgevaarlijk bokken en op hol slaan. Kortom hij deed alles wat je niet wilt dat een “leuke” pony doet!

Onze dochter heeft hierdoor met name heel goed leren ”zitten”, nadat zij er tijdens nagenoeg elke rijles door hem werd afgegooid.

En pas toen zij wat ouder was geworden is ook het rijden op Hoefwin goed gekomen. Hoefwin vond springparcours rijden in de rijbak leuker dan dressuurrijden. Als een speer nam hij alle hindernissen. Maar bij de wedstrijden wilde hij het parcours niet op want hij schrok van elke “opvallende” hindernis.

Toen onze dochter te groot werd (te lang met name) is hij met pensioen gegaan. Hoefwin was het maatje van een merrie bij ons, hij volgde haar als haar schaduw. Helaas is deze merrie vorig jaar gestorven en sindsdien is Hoefwin wat eenzaam. Wij zijn dan heel blij dat hij op De Paardenkamp kan komen waar hij misschien weer een nieuwe “liefde” ontmoet.