full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Polly

Opgenomen: 1982-06-01
Geb. Datum: 1982-06-01
Geslacht: Merrie
Ras: Shetlander
Ras Info:
Soort:
Kenmerk: vos
Schofthoogte: 100
Afkomstig: Hoogland
POLLY

Polly is een vosbonte merrie van het Shetlander ponyras. Zij is geboren in het jaar 1982 (registratiedatum 01-04-1982) in Hoogland.

De Shetlander behoort tot de oudste en sterkste ponyrassen ter wereld en is in het algemeen bijzonder vriendelijk en rustig. Zo ook Polly, die er ondanks haar hoge leeftijd van 31 jaar, nog steeds vitaal uit ziet. Zij heeft 14 gezonde bontgekleurde veulens ter wereld gebracht. Het moederschap was voor Polly altijd een serieuze aangelegenheid. In de eerste weken na de geboorte van haar veulen zorgde zij steevast bij het naderen van een sloot of omheining dat haar kroost aan de veilige zijde van haar liep. Polly heeft een uitermate vriendelijk karakter en is altijd vriendelijk voor kinderen. Het lijkt dan eigenlijk soms meer op een groot knuffelbeest. In haar jeugdige jaren was het dan ook verleidelijk voor een kind om een stukje op haar rug mee te rijden. Dat is nu echt te gemakkelijk gedacht. Ook Polly heeft dus haar grenzen. Stilstaan een kind op je rug voelen is oké, maar een stukje lopen, eindigde dan ook steevast na enkele passen met een forse bokkensprong. Kindje huilen en Polly van geen kwaad bewust rustig ernaast grazend. Polly is daarom altijd onbeleerd gebleven. Polly is een kindvriendelijke bejaarde fokmerrie, die nu haar welverdiende oude dag slijt en inmiddels al een klein beetje doof begint te worden.

De laatste jaren heeft Polly voornamelijk een solitair leven geleid, maar met haar karakter zal het haar weinig moeite kosten om weer in groepsverband samen te leven met soortgenoten.