full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Susan

Opgenomen: 1988-05-18
Geb. Datum: 1988-05-18
Geslacht: Merrie
Ras: Arabier
Ras Info:
Soort:
Kenmerk: vliegenschimmel
Schofthoogte: 148
Afkomstig: Leeuwarden
Susan

In maart 2008 heb ik Susan (Karoun x Helwa Zohra) via Marktplaats gekocht en verhuisde ze van Duitsland naar Friesland. Een al wat oudere, Arabische merrie (van 1988) die bovendien hoogdrachtig was. Haar karakter en gedrag waren niet bepaald makkelijk maar ik leerde met haar omgaan. Drie maanden later kreeg ze haar 10e en laatste veulen na een vlotte bevalling.

Na een jaar ben ik met haar gaan rijden. Ze was onder het zadel superenthousiast, nogal voorwaarts maar ook braaf vooral als er kinderen op haar rug zaten. We hebben vele buitenritten gemaakt o.a. op het strand en in Appelscha, ze ging zelfs mee op vakantie naar de bossen van Gaasterland. Ook deden we mee aan een buitenrit met hindernissen, het Eastermarse Paardenspektakel waar ze de prijs won voor het oudste deelnemende paard. (een zak seniorenvoer!)

fgelopen winter zijn we niet veel op pad geweest, net als veel andere oude dieren valt ze in de winter nogal makkelijk in en in april was de laatste buitenrit. Haar dochter, inmiddels vier jaar, had het stokje overgenomen en het was zo wel 'goed geweest'.

Ik kreeg in augustus het telefoontje dat er een plekje was voor haar op de Paardenkamp, volgens mij was ze er precies aan toe! Ik hoop dat ze hier nog vele, mooie jaren kan hebben samen met haar nieuwe (oude) vrienden.....op de beste plek voor bejaarde paarden in Nederland!