full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Amanda

Opgenomen: 1986-05-14
Geb. Datum: 1986-05-14
Geslacht: Merrie
Ras: Arabier
Ras Info: New Forest
Soort:
Kenmerk: bruin
Schofthoogte: 148
Afkomstig: Rhoon
Amanda

Mijn pony Amanda komt een donderdag naar jullie. Maar het voelt wel heel gek voor mij als ik niet even kan vertellen wat voor soort pony het is.

Ik heb haar van mensen gered van de slager toen ze drie maanden oud was. Drie en half heerlijk vertroeteld en veel gewandeld. Daarna jaren plezier gehad met het rijden op haar. Helaas kwam daar een einde aan toen ik op een morgen bij haar stal kwam en een of andere idioot had haar stal vol gegooid met Turkse broden. Goed bedoeld waarschijnlijk maar Amanda was gelijk hoefbevangen. De dierenarts kon haar wel redden maar ik kon nooit meer op haar rijden. Gelukkig kon ik haar in leven houden en weer veel gewandeld.

Toen had ik de pech dat een andere pony mij hard over een hek trok zodat ik daar chronisch gekneusde ribben aan overhield. Ik kon niet goed meer voor haar zorgen en wilde ze bij jullie inschrijven. Ik dacht altijd dat dat met 20 pas kon. Maar de laatste 6 jaar heeft ze in een paarden rusthuis gestaan samen met een kleine shetlander op een schraal weitje. Ze heeft het daar geweldig maar helaas willen ze mettertijd gaan stoppen ja en dan....Dat is een grote zorg voor me.

Toen belde jullie ik schrok me rot. Gelukkig mocht ik de volgende dag terug bellen. Zaterdag zijn we komen kijken en we vonden het geweldig. Wel moeilijk maar een hele zorg minder.

Amanda heeft nooit in een grote kudde gestaan. Hoog uit 5 oude paardjes bij elkaar. Piet heeft verschillende keren geprobeerd om de shet bij haar in de stal te zetten maar dat lukte niet. Wel op de wei. Het is best een dametje met pit. Als de veearts komt kan ze erg nerveus zijn maar als iedereen rustig blijft komt alles goed. Het is een verschrikkelijk leuk en grappig dier maar je moet haar een beetje kennen. Ik heb echt een super band met haar. Ik schrijf dit niet omdat ik jullie niet vertrouw en denk dat ik het beter weet. Want ik heb alle vertrouwen in jullie. Maar voor mij is het even belangrijk dat jullie haar alvast een beetje kennen. Ik denk niet dat er een donderdag iets zinnigs uit mij komt...hihi.

Heel vriendelijke groeten Conny