full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Fellow

Opgenomen: 1986-01-01
Geb. Datum: 1986-01-01
Geslacht: Ruin
Ras: W.P.N.
Ras Info:
Soort:
Kenmerk: bruin
Schofthoogte: 160
Afkomstig: Koog aan de Zaan
Fellow

Fellow is een KWPN-ruin van 26 jaar. In de zomer is hij glanzend lichtbruin met zwarte manen en staart. In de winter is hij donkerbruin.

Toen de manage waar wij reden van eigenaren verwisselde kwam Fellow met hen mee. Hij was toen ongeveer 16 jaar. Fellow is een zeer veelzijdig paard. Hij werd in de manage zowel voor de western- als voor de dressuurlessen ingezet. Hij had ook ongelooflijk veel energie. Daarom werd hij ook veel ingezet. Hij werd slecht handelbaar als hij zijn energie niet voldoende kwijt kon.

Vanaf het begin waren wij “fan” van hem. We reden zoveel mogelijk lessen op hem. In 2007 besloot de manage-eigenaar de paarden te verkopen en verder te gaan als western- en dressuurstal. Toen zijn wij de trotse eigenaren van Fellow geworden. We hebben toen afgesproken dat als we niet meer met Fellow zouden kunnen rijden wij hem een welverdiende oude dag zouden geven. Toen de inschrijflijst van De Paardenkamp even open was hebben wij hem direct opgegeven. Na ongeveer 1 jaar werd hij kreupel. De dierenarts kwam erbij en een lange weg van stilstaan, kleine stukjes wandelen etc begon. Dat is bij elke paardeneigenaar wel bekend.

Na die tijd is hij nooit meer de oude geworden. We hebben nog wel korte periodes met hem gereden, maar nadat artrose in zijn voorbeen was vastgesteld zijn we daarmee gestopt. Hij is naar een boerderij in de buurt gegaan waar hij bijna 4 jaar heeft gestaan. Daar kon hij in de zomer heerlijk het land op. Wij kwamen om de beurt elke dag bij hem om hem te verzorgen en hem zijn medicijnen te geven. Hij is in die periode ontzettend opgeknapt. Toen hij kwam kon hij nog nauwelijks lopen maar algauw zag hij weer uit als goudhaantje. Hij “vergat” ook regelmatig dat hij al oud was en sprong door de wei als een jong veulen.

En toen kwam bericht dat hij naar de Paardenkamp mocht komen. Op 29 juni hebben we hem gebracht. Het afscheid was wel moeilijk, maar de wetenschap dat hij het daar helemaal naar zijn zin heeft maakt alles goed. We kunnen hem bezoeken wanneer we maar willen.

We hebben ontzettend veel rijplezier gehad met onze Flo. Het is vreselijk leeg dat we niet meer dagelijks heen gaan om hem te verzorgen. We gunnen het hem zo dat hij nog een paar jaar mag rondhuppelen met de andere paarden.

Henny

Elly