full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Bono

Opgenomen: 1974-01-01
Geb. Datum: 1974-01-01
Geslacht: Ruin
Ras:
Ras Info:
Soort:
Kenmerk: schimmel
Schofthoogte: 155
Afkomstig: Kuitaart
Bono

Juli 1997 ging ik in Rotterdam de paarden van mijn nichtje en haar vader bekijken . Er stond ook een paardje van de manege, mijn broer vertelde dat als de medicatie uitgewerkt was , hij naar de slager ging !!!???
Ik weet dat ik riep , maar dat gebeurt niet! Zeg tegen de eigenaar dat wij hem willen kopen. Thuis gekomen , tegen mijn man gezegd dat ik verliefd was........ op een paard , de reactie van mijn man was, dat kost niet zoveel als een andere kerel... Na geïnformeerd te hebben of we hem ergens konden stallen ,hebben we Bono naar Poederoijen gehaald.
Hij was gelijk dikke vrienden met mijn man Ton.

We hebben fl 1250 , voor Bono betaald en wisten van meet af aan dat hij dampig was, de eigenaar zei dat hij 18 jaar was , maar de dierenarts telde er een paar jaar bij op. Na een keer vreselijk benauwd te zijn geweest heeft mijn man een stofvrije stal, in de grote stal gebouwd , hij kon naar believen in en uit lopen . Hierna ging het steeds beter met Bono . Hij moet absoluut niet bij hooi zijn . Zomer, winter regen of sneeuw hij deed z’n eigen ding . De dierenarts zei “dit is de ideale omstandigheid voor hem “.

Door mijn ziek zijn konden we hem niet zelf meer verzorgen , hij is naar Christien en Lucien Borm gegaan, twee jaar lang hebben ze uitstekend voor Bono gezorgd, waar we erg dankbaar voor zijn.

Toen... het telefoontje .......Hij mag naar de Paardenkamp....je hart zit in je strotje en de tranen springen je in de ogen, je maatje gaat echt weg..
. Je moet doen wat goed is voor het dier en het is een hele troost dat hij goed verzorgd gaat worden. Moeilijk blijft het !!!

Mensen steun deze stichting, ze doen zulk goed werk!!!

Anita van Straten