full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Razzle Dazzle

Opgenomen: 1991-04-25
Geb. Datum: 1991-04-25
Geslacht: Merrie
Ras: Engels
Ras Info: Connemara
Soort:
Kenmerk: bruin
Schofthoogte: 147
Afkomstig: Koudekerk aan de Rijn
Razzle Dazzle

Een verhaaltje over Dazzle...

Dazzle, netjes genoemd Razzle Dazzle, maar bij de "dagelijkse dingen" gewoon Dazzle of Daz! is geboren op 25 April 1991 in Cork, Ierland.
Toen Daz 15 maanden oud was is ze naar Nederland gehaald door een mevrouw die ook haar moeder in bezit had. Dazzle ‘s moeder heeft hier verschillende kinderen gekregen, waaronder de goedgekeurde Connemara-dekhengst "Ben Hur van de Leliaard" (google maar een fototje van Ben Hur op internet, zowel de moeder van Daz, als Daz zelf, als Ben Hur, ze hebben allemaal hetzelfde hoofdje!)
Daz heeft bij deze mevrouw ook één veulentje gekregen, en daarna is ze bij ons gekomen.
Ik heb nooit echt heel veel met haar gedaan, ben veel ziek geweest, en Dazzle was in die moeilijke jaren m’n allerbeste vriendin door dik en dun!
Ze voelt ook altijd heel goed hoe het met je gaat, en lijkt je dan altijd op te willen beuren, van "kop op!" Ze is ontzettend lief en slim!
Daz kan ontzettend goed springen...qua hoogte kan ze denk over haar eigen stokmaat heen springen! Maar ja, helaas is ze 10 jaar geleden rondom hoefbevangen geraakt, en dan is springen natuurlijk geen goeie bezigheid meer!
Daz heeft voor de hoefbevangenheid bij een chique kliniek in Wassenaar gestaan, tussen paarden als die van Anky van Grunsven, en vele van Duindigt, dat was op zich wel een mooi gezicht, allemaal grote, chique paarden en dan opeens een pony ertussen!
Ze is er gelukkig heel goed vanaf gekomen, en heeft eigenlijk nooit geen last meer gehad.
Een paar jaar geleden, toen het met mij wat beter ging, en ik ook andere dingen ging doen als alleen bij m’n pony zijn, hebben we besloten om Daz op de wachtlijst voor Soest te zetten.
Verkopen konden we haar niet, want ook mijn ouders zijn stapel op haar! Zelfs mijn moeder die altijd als de dood was voor paarden, loopt met Daz te knuffelen!
Ik hoop dat Daz nog een hele mooie, fijne tijd in Soest tegemoet gaat, ze verdient het, het is zo'n ontzettend lieve, fijne pony....
Dazzle, bedankt voor alle fijne jaren! Ik zal je nooit vergeten!