full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Jinn

Opgenomen: 1991-05-13
Geb. Datum: 1991-05-13
Geslacht: Ruin
Ras: Arabier
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 156
Afkomstig: Amstelveen

Jinn

Ik heb Jinn gekocht nadat ik Togar bij jullie heb gebracht. Eigenlijk heb ik ze alle twee een maand samen gehad omdat ik Jinn meteen mee moest nemen van het adres waar hij stond. Ik wilde na Togar weer een schimmel, ruin en ca. 6 jaar oud. Ik hoorde van een kennis op mijn manege dat zij een mooi paard kende maar wel met een gebruiksaanwijzing. Ik ben hem gaan bekijken en hij was zo lief dat ik hem meteen heb meegenomen. Hij is als Arabische volbloedhengst op 2 jarige leeftijd Nederlands kampioen geweest.

De vorige eigenaar heeft hem op 5 jarige leeftijd laten castreren om er een rijpaard van te maken en daar is hij mishandeld. Hij was onzeker en als hij echt bang was ging hij steigeren. Ze hebben hem tussen zijn oren geslagen en achteruit in het schrikdraad laten lopen.

Zijn karakter was echter goed en ik dacht dat ik hem binnen een jaar met een hoop geduld wel weer zijn zelfvertrouwen terug zou kunnen geven. Na een half jaar was hij al erg opgeknapt en in de loop der jaren heeft hij zowel dressuur als springen aardig onder de knie gekregen. Zijn voorliefde ging echter toch uit naar het op volle snelheid door het bos rennen. En dat hebben we samen dan ook vaak gedaan, ook op het strand in Noordwijk en in de Drunense Duinen.

Ik heb zijn vader (Veteran) opgezocht op de stoeterij in België en daar vertelde ze mij dat zijn bloedlijn eigenlijk voor de renbaan werd gefokt, vandaar. Ze vertelden me ook dat het karakter van deze bloedlijn goed was en dat ze hem toch wel heel naar moeten hebben behandeld dat hij zo angstig was geworden. Ik heb 14 jaar van hem genoten en hij van mij hoop ik. Met kinderen is hij heel voorzichtig en lief. Zijn bijrijders waren altijd dol op hem. Steigeren doet hij nu alleen als ik het hem vraag als ik voor hem sta en hij een snoepje als beloning krijgt. Hij heeft zijn vertrouwen in zichzelf en de mens weer terug en ik ben blij dat ik van een ongelukkig paard weer een happy horse heb kunnen maken. Ik zal hem missen maar weet dat hij bij jullie een hele fijne oude dag zal hebben, hij is nummer 3 die ik naar jullie breng (eerst Ruska die al 25 was toen ik hem kreeg en daarna Togar die ik ook 12 jaar heb gehad).

Vriendelijke groet,

Roxane Wegewijs-Haase