full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Jasmine

Opgenomen: 1991-03-02
Geb. Datum: 1991-03-02
Geslacht: Merrie
Ras: K.W.P.N.
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 166
Afkomstig: Tienhoven
Jasmine

Jasmine werd op 2 maart 1991 geboren in Groningen uit een predikaatrijke merrie van Nurzeus. Haar vader is El Rosso en van hem heeft ze haar bijzondere kleur gekregen. Vanwege haar mooie exterieur in combinatie met haar makkelijke bewegingen, werd Jasmine al snel bevorderd tot stermerrie. De eerste jaren van haar leven werd ze voor de fokkerij ingezet en heeft ze meerdere aansprekende veulens op de wereld gezet. Een zoon van haar is bekend onder de naam Simply Red en werd goedgekeurd voor de dekdienst bij het stamboek AES. Deze hengst sprong verdienstelijk onder Albert Zoer en werd verkocht naar Amerika.

Toen Jasmine 9 jaar oud was, werd de gehele fokkerij opgedoekt en kwam Jasmine terecht op een handelsstal. Daar werd ze ontdekt door haar laatste baasje, bij wie ze tot haar verhuizing naar De Paardenkamp altijd is gebleven. De koop werd snel gesloten en Jasmine kwam op een kleine stal in Breukelen terecht. In die periode heeft ze nog 2 hengstveulens gekregen, Zidane (2004) en Figo (2010). Aan haar zoon Zidane heeft Jasmine haar kleur doorgegeven en dit paard staat nog steeds in Breukelen.

Het bijzondere harenkleed van Jasmine noemt men vos roan en komt maar sporadisch voor. Deze kleur heeft voor hilarische momenten gezorgd. Zo werden paard en ruiter tijdens een buitenrit in het Amsterdamse Bos staande gehouden door een verontwaardigde wandelaar, die er schande van sprak dat er met zo’n oud paard nog rondgereden werd. Dat Jasmine al vanaf haar geboorte grijze haren had, wilde de wandelaar absoluut niet geloven!!

Jasmine is een vlotte en sensibele merrie, die onder het zadel graag voor haar baasje wil werken. Ze is door en door betrouwbaar (alleen op honden is ze niet erg dol…) en ze heeft een spectaculaire uitgestrekte draf, die ze graag laat zien. Ook op de buitenritten loopt ze altijd voorop met de oortjes naar voren. Op het strand rende ze het hardste van allemaal! Ook laat ze zich niet gek maken door een hindernis voor haar neus: ze springt alles met veel gemak! Tijdens haar laatste actieve jaren heeft ze geduldig jonge en beginnende ruiters de beginselen van het paardrijden bijgebracht. Kortom: Jasmine is een geweldig allround paard met een gouden karakter!! Ze wordt nog dagelijks gemist maar is uiteraard in haar nopjes met haar nieuwe onderkomen, waar ze alweer nieuwe paardenmaatjes heeft gevonden.