full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Juweel

Opgenomen: 1991-05-25
Geb. Datum: 1991-05-25
Geslacht: Ruin
Ras: Gelders/New Forest
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 158
Afkomstig: Nieuwegein
Juweel

Hallo,

Mijn naam is Juweel en ben geboren op 25 mei 1991 te Nieuwegein. Mijn moeder heet Denora en zij woont hier al. Mijn vader was een draver maar die ken ik verder niet. Ik kan goed draven en dat is het enige wat ik van mijn vader heb mee gekregen, want ik lijk sprekend op mijn moeder.

Ik ben een ondeugende jongen want vroeger had de hoefsmid een schort met klitteband om en dat maakte ik keer op keer los. Dat vond hij niet zo leuk want ik bleef er mee doorgaan. De volgende keer dat de hoefsmid kwam had hij een schort met gesp. Balen voor mij, die kreeg ik niet los.

Ik ben ook goed in stallen openmaken en knopen uit elkaar halen. Daar heb ik mijn vrouwtje veel mee geplaagd.

Met rijden deed ik goed mijn best hoor, want dat vond ik erg leuk. Vooral springen en dressuur.

Op zijn tijd een vreugdebok naar links met mijn achterbenen in de lucht. Buiten rijden was het aller-leukste, want ik ben niet bang voor tractoren, vrachtwagens, motoren en andere voertuigen maar als er een eend uit de sloot opvloog of een zakje opwaaide schrok ik me een hoedje. Heel veel paarden en ponyvrienden heb ik geleerd dat buiten rijden niet eng is.

Ben blij dat ik hier ben en hoop nog vele jaren samen met mijn moeder Denora en andere paardenvriend(en) te blijven wonen.

Groeten Juweel