full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Gouverneur

Opgenomen: 1988-04-24
Geb. Datum: 1988-04-24
Geslacht: Ruin
Ras: WPN
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 160
Afkomstig: Huizen
Gouverneur

Een lief paard, makkelijk en vriendelijk.

In zijn jonge jaren heeft hij nog rondgereist en een tijd in Portugal gewoont. Hij werd daar gebruikt als manegepaard. Gouverneur kwam op mijn pad doordat mijn oude paard niet meer alleen kon zijn en ik een maatje voor hem zocht.

Hij stond op stal bij mijn beste vriend, die vertelde dat de eigenaresse slecht voor hem zorgde. Hij kwam nauwelijks zijn box uit en als ze hem er uit haalde, was dat om de box uit te mesten. Hij werd dan aan de deur vastgezet en meteen weer terug gezet, zonder beweging en aandacht.

Het was aan zijn vriendelijkheid te danken dat anderen dat zielig vonden en hem af en toe loslieten of longeerden. Vooral lekker een eindje wandelen vond hij heerlijk, even die aandacht. Toen bleek dat ook het stalgeld niet betaald werd was de zaak gauw beklonken.

Ik nam gouverneur mee als vriendje voor mijn oude paard die daar heel gelukkig mee was. Gouf had mijn oude paard, 32 jaar doof en blind, weer zijn zelfvertrouwen teruggegeven door zijn oren en ogen te worden die het bij hem niet meer deden. Samen hadden ze een inloopstal met een grote paddock achter mijn huis in zeeland. Helaas stierf mijn ouwetje een half jaar later, Gouf was wel wat alleen, een paard erbij was toen geen optie, maar een geit was ook leuk! Ze hadden vreselijk lol samen in de paddock.

Gouf vond het heerlijk om naar het strand te gaan, oren naar voren en zo hard mogelijk langs de zee! En dan niet meer naar huis willen natuurlijk!

Gelukkig kon dat ook geregeld want ik woonde vlak bij het strand. Maar een uurtje stappen onder de man vond hij ook heerlijk, door het bos of door het dorp, vooral vanwege de complimentjes die hij kreeg omdat hij zo mooi en braaf was.

Ik ben intussen vanuit Zeeland naar het midden van het land verhuist, Gouf kon in Zeeland blijven, dat was mogelijk vanwege de fantastische, liefdevolle verzorging die hij daar kreeg van zijn bijrijdster en verzorgster.

Gouf heeft mijn oudje nog een paar fijne maanden gegeven en mij enorm geholpen bij het gemis.

We hebben veel plezier gehad samen en ik wil hem op deze manier bedanken door hem hier op de Paardenkamp nog veel fijne jaren te geven met de andere paarden.