full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Rocky

Opgenomen: 1980-01-01
Geb. Datum: 1980-01-01
Geslacht: Ruin
Ras: Shetlander
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 112
Afkomstig: De Bilt
Rocky

10 jaar geleden belde ik met Mart van de ponymanege Groenesteijn in De Bilt of ze een klein pony’tje te leen hadden als gezelschapspony voor ons hengstje  Walter die bij ons zou komen wonen. Mart  wist gelijk een goede oplossing en kwam met Rocky naar ons huis toe gelopen. Een klein bont manegepony’tje die door een lichte infarct niet meer mee mocht lopen in de lessen. Vele kinderen hebben op Rocky gereden en op ponykamp was hij onder de kleintjes favoriet, Rocky liep in de les voorop en zelfs een sprongetje kon hij maken, snel maar betrouwbaar.

Vanaf het moment dat deze kleine man bij ons kwam heeft hij ieders hart gestolen. Eigenwijs zoals een shetlander kan zijn, snel, lief, ondeugend, geen schrikdraad tegen bestand en onverstoorbaar wat eten betreft. Blind aan een oog en stoïcijns. Doof wanneer het hem uitkwam en spelen als een jong veulen.

Alle drie onze kinderen, Nikki, Danouck en Anne- Claire hebben hun eerste ponyrondjes op hem gereden. Niet mee naar les maar het eerste staan/zit dat leerden ze op Rocky. Toen de wachtlijst op Paardenkamp weer open ging hebben we Rocky ingeschreven, toen kwam het telefoontje van een alleraardigste dame die blij vertelde dat Rocky op 15 juni 2010 welkom was. Ik kon niet meer praten en moest alleen maar huilen. Eigenlijk heel gênant want ik kon geen antwoord geven. Ik heb later ook maar even teruggebeld. Aan de ene kant opluchting dat Rocky naar het bejaardenhuis mocht en aan de andere kant wat zouden we die boef missen. Rocky hield zich nog redelijk staande in een groep van 4 maar het was duidelijk dat hij toch steeds vaker het onderspit delfde en zijn plekje moest inleveren. De kids overstuur en een grafstemming in huize Tansel.

Dit was snel over, wij zien allemaal dat Rocky het fantastisch heeft op het Paardenkamp en vol trots lieten de kinderen hem zien op de open dag. Rocky liep zijn rondje maar was blij dat hij weer naar stal mocht, naar zijn vriendin Peppy.  In de wei komt hij af en toe naar het hek om ons te begroeten, minimaal dat wel, toch probeer ik elke twee weken even te gaan.( als ze op stal staan, dan kan ik in ieder geval even knuffelen) Alleen de hond die ik had meegenomen, daar had Rocky wel aandacht voor. Wat een herkenning tussen deze twee dieren. Dat hij ons niet ziet staan, dat geeft mij een goed gevoel. Hij is daar thuis en gelukkig.

Paardenkamp en alle medewerkers. Dank je wel voor de liefdevolle verzorging.