full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Denora

Opgenomen: 1985-05-10
Geb. Datum: 1985-05-10
Geslacht: Merrie
Ras: Gelders New Forest
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 154
Afkomstig: Nieuwegein
Denora

Mijn naam is Denora geboren op 10 mei 1985 bij Gert Scholman op de Nedereindseweg. Anora was mijn moeder en mijn vader was Babby een ondeugende New Foresthengst die door een aantal sloten is gegaan om bij mijn moeder een plakje hooi te eten.

Ik was dus een verrassingsveulentje. Mijn moeder moest helaas inslapen toen ik 4 maanden oud was. Zodoende kwam ik bij mijn pleegvader Zoef terecht die van een vriendin van het vrouwtje was.

Carla, het vrouwtje, heeft mij voor de helft gekocht van Gert Scholman. In 1989 heb ik een merrieveulentje, Hyrona, gekregen en was ik helemaal van het vrouwtje. Hyrona is bij dhr. Scholman gebleven en later verhuisd.

In 1991 heb ik een zoon, Juweel, gekregen die inmiddels 19 jaar is en nog steeds bij het vrouwtje is.

Ik had een druk leven hoor want het vrouwtje reed met mij bij de Rijnruiters in Nieuwegein en als we daar niet waren deden we wedstrijden dressuur of we waren op buitenrit. Springen vond ik leuk zonder ruiter en met ruiter weigerde of sprong ik als een hert, met 4 benen tegelijk.

In 1999 heb ik een trap gekregen van een onaardig paard waardoor mijn elleboog was gebroken. Ik ben bij de Uithof geopereerd, het was een ‘mooie breuk’ die gerepareerd kon worden met een plaat en een aantal schroeven. Na 10 weken daar gelogeerd te hebben en iedereen mijn hoefzolen te hebben laten zien mocht ik eindelijk naar huis. Met een jaar boxrust! Na een maand of 7 moest ik weer naar de Uithof want mijn lichaam wilde de plaat en schroeven kwijt. Toen deze eruit waren mocht ik weer gauw naar huis. Dus eigenlijk vanaf die tijd ben ik met pensioen en ik geniet ervan en heb geen last van mijn ooit gebroken elleboog.

Groetjes Denora