full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Idool

Opgenomen: 1990-01-01
Geb. Datum: 1990-01-01
Geslacht: Ruin
Ras: W.P.N.
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 172
Afkomstig: Bussum
Idool / Pink

Idool is Pink(ie) zijn stamboeknaam . Hij is een rasechte KWPN-er, in zijn geval veel Thoroughbred- en Gelders bloed. Zijn grootvaders hebben 830 en 690 dekkingen verricht. Hij deed in zijn jeugd aan dressuurwedstrijden mee onder de naam Ington. Op Prix St George niveau werd hij verkocht aan een stal in Madrid. Daar aardde hij niet en werd na vier jaar door zijn vroegere eigenares weer terug gehaald naar Nederland. Hierna werd hij geleased en reed nog een jaar mee in wedstrijden.

De laatste vier jaar was hij recreatiepaard en deed alleen nog eens spontaan een piaffe als hij gebeten werd door een horzel. Zijn laatste eigenares zit in de media en Pink werd veelvuldig als fotomodel ingezet, o.a. werd er een ansichtkaart met hem erop uitgegeven en binnenkort gaat zijn foto mee naar Pferd, een Zwitserse paardenbeurs.

Pink heeft een geweldig karakter, is eerlijk en te vertrouwen, is super sterk en ziet er flamboyant uit. In de loop der jaren heeft hij helaas een paar beenproblemen gekregen. In Spanje liep hij hoefkatrol op en in de winter van 2008 gleed hij uit over het ijs en kreeg hij spat in zijn linker achterbeen en sindsdien is er niet meer op hem gereden.

Eigenaardigheden

Hij knabbelt graag aan kleding en frot met het grootste gemak in je haren. Heeft mij nog nooit gebeten ook al stopte ik mijn hele hoofd in zijn mond voor de foto. Verder is hij gewend om in zijn mond aan zijn gehemelte gekriebeld te worden. Hij kijkt graag om zich heen, ziet graag wat, dat houdt hem levendig en gezond.