full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Match

Opgenomen: 1987-05-16
Geb. Datum: 1987-05-16
Geslacht: Merrie
Ras: Welsh K
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 146
Afkomstig: Hilversum

Match en Beauty

Match is een Welch K pony en staat in het stamboek als Kuryakin’s Daisy. Een mondvol, daarom is haar roepnaam Match geworden.

Match is erg aanhankelijk en een ontzettende knuffelkont. Maar ze kan ook heel eigenwijs zijn en als ze ergens geen zin in heeft, probeert ze je te intimideren. Als je haar even streng toespreekt is dat meteen over.

In haar jonge jaren heeft ze wedstrijden gereden: van dressuur werd ze altijd wat chagrijnig, maar springen vond ze superleuk.

Misschien komt het door haar Arabische bloed, maar het is soms een echte zenuwpees. Misschien dat ze daarom, ondanks al het eten dat ze krijgt, aan de magere kant blijft. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar in de wei ontmoetten is ze bevriend geraakt met Beauty. Ze zijn al vanaf 1992 samen!

Beauty is 20 jaar. Ze doet soms heel stoer, maar dat is allemaal bluf! Beauty is een hele lieve aanhankelijke pony die zenuwachtig wordt als je haar bestraffend toespreekt.

Ze is nieuwsgierig en ondernemend en wil op onderzoek uit. Het is een slimme pony die heel makkelijk leert, ook bijvoorbeeld hoe ze hekken kan openmaken. Haar grootste drijfveer daarbij is: op zoek gaan naar eten, want eten dat is haar grootste hobby.

Beauty heeft onder zadel gereden, maar ook ingespannen heeft ze heel wat bos- en heidepaden gezien.

Match en Beauty zijn erg aan elkaar gehecht en zijn al vanaf 1992 samen.