full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Ferry

Opgenomen: 1977-00-
Geb. Datum: 1977-00-
Geslacht: Ruin
Ras: Pools
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte:
Afkomstig: Heerlen
Ferry

Vandaag 4 mei 2006 ben ik gearriveerd op De Paardenkamp. Ik dacht bij vertrek dat we naar de veluwe gingen waar mijn baasje en ik menige vakantie doorgebracht hebben.

Mag ik me even voorstellen.....

Ik heb in Nederland de naam Ferry gekregen en kan me helaas mijn Poolse doopnaam niet herinneren. In Polen heb ik bij een boer een paar jaartjes meegewerkt op de boerderij. Geen zwaar werk want daar was ik niet op gebouwd maar op zondag maakte de boer een recreatief ritje met me voor de wagen.

De leeftijd dat ik in Nederland arriveerde weet ik niet meer exact omdat ik me toen niet super wilde omdat ik ruin geworden was. Ik was mager maar mijn laatste baasjes zag wel wat in me en kocht me na enkele buitenritten. Na korte tijd kocht mijn baasje een koets en gingen we veel aangespannen werk doen. Mijn voorkeur ging hier ook naar uit en mijn baasje volgde samen met mij een mencursus waar hij gelukkig veel leerde. In het begin maakte hij nogal wat beginners foutjes die ik hem overigens vergaf.....

Koetsenwerk heeft altijd mijn voorkeur gehad en we maakte menige dagtocht in het Limburgse heuvelland. In 1990 maakte we een 14 daagse trektocht door de Belgische Ardennnen die onvergetelijk was.

Elke avond had ik een nieuwe verse weide....

Vanaf 2000 merkte ik dat ik op leeftijd begon te komen en werden onze uitstapjes rustiger. Ik wist dat we na een paar uurtjes altijd ergens een pauze hadden waar ik voer en water kreeg. Aan het weidje achter de heide-stubl in Schinveld bewaar ik goede herinneringen.....

Ook de buitenritten met paard Nescio in de omgeving van Klimmen waren altijd een belevenis.

Morgen ga ik de eerste keer de wei op met mijn nieuwe vriendjes..........

Ferry