full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Tessa

Opgenomen: 1984-01-01
Geb. Datum: 1984-01-01
Geslacht: Merrie
Ras: Shetlander
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte: 103
Afkomstig: MIDDELBEERS
Tessa

Hoi Allemaal!!!

Ik ben de snelste shet die er bestaat!

Mijn naam is Tessa, maar mijn baasjes noemden mijn en mijn kinderen wel een tering-tubbies.

Uiteraard werd ik hier vreselijk kwaad om, maar nu, een paar jaar verder, kan ik het me wel voorstellen; Wat ik in mijn kop had, zat ook niet bepaald in mijn kont!

Zo kropen ik en mijn tweede zoon nog wel eens onder een iets te laag hekje door ( tot ergernis van de baas) om in een ander weiland te komen.. of perste wij ons wel eens door een veel te kleine opening.. wat resulteerde in een ravage uiteraard.

Ach, meestal konden ze gelukkig achteraf om mijn streken lachen. Mijn baasje ( een meisje van een jaar of 8, en ik heb haar nog tot haar 15e jaar rond gesjouwd!) heeft op deze manier de meest uiteen lopende bizarre situaties met mij meegemaakt;

De standaard streken, zoals in vliegende galop… en dan ineens stil gaan staan!! (gege..), Of simpelweg ineens omdraaien op een lange zijde… Ik kon hier allemaal wel hard om lachen, maar de baas niet altijd.

Maar ook incidentele pracht acties heb ik verzonnen;

De eerste keer dat mijn baasje op mijn rug ging zitten, maakte ik mijn buik zo dik, dat ze er de singel niet omheen kreeg (gege..), en dus besloot ze zonder zadel te gaan rijden. Ze stapte op, en ik begon gelijk te wandelen.. Stap..stap..draf..draf.. galop..galop..bok..bok!

Whahaha!! Toen lag die arme kleine meid gelijk in het zand! Haar vader zag het gebeuren, en ook hij moest er om lachen. Ze keken mij aan. Recht in de ogen, en zeiden op een kalme toon: ‘Tessa… niet meer doen nu.’.. yeah right.. daar ben ik van onder de indruk!

Ooit heeft ook de baas wel eens getracht op mijn rug te klimmen, ze nam me mee voor een wandelingetje, en dacht dat het wel leuk was om dan op de terugweg ineens op mijn rug te zitten!! Haha.. like thats gonna happen! Ik stal de show door aan te draven toen ze op wilde stappen.. resultaat.. heel de stal lag dubbel van het lachen.. een volwassen vrouw, met één been half op mijn rug.. mee hinkelend naast een dravende pony!

Jaja, ik was altijd de clown van de stal, zo kan ik nog wel even door gaan.

In mijn tijd daar heb ik drie kinderen gekregen, waarvan twee appaloosa’s! Genaamd:

*midget ( heel erg mini mini ponietje, in de zelfde kleur als ik.) wat hier mee is gebeurd weet ik niet.. helaas.

*blizzard. Schabrakkenbond donker voorste deel. Het zag er net uit of hij in de sneeuwstorm heeft gelegen.. vandaar zijn naam. Een heel knappe jongen! Hij woont nu bij vrienden van mijn baasjes van toen, samen met een andalusische merrie . Als ik het goed heb doet hij zelfs aan vrijheids dressuur nu!

*Sneeky. De baas kwam kijken of ik al bijna ging bevallen.. en het zag er naar uit dat dat nog wel een paar uur ging duren. Maar ineens! Uit het niets, was mijn kind geboren, en de stinkert (echt, het water was heel vies namelijk) is door een sloot gezwommen, de tuin van de baas in!

Ik overstuur, hij overstuur.. de baas kon het niet missen, ze gingen kijken.. en daar was hij! (stiekem) geboren. Hij was ook een beetje appaloosa, helemaal bruin, met een paar witte stippen op zijn kont. Hij is in noordwijk gaan wonen bij een gezin met een paar ponies, in de buurt van het strand. Ze hebben zijn naam daar veranderd in Banjer.. ach.. als hij op mij lijkt, zal dat wel ergens vandaan komen denk je niet ;)

Ik ben zelf ook bij vrienden van mijn baasjes gaan wonen, in Middelbeers. Eerst samen met Blizzard, maar omdat hij hun grote (1.70m geloof ik!!) paard zo liep te pesten, ging hij weg. Terug naar de baas, en daarna mee met de Spaanse schone.

In Middelbeers had ik het ook heel erg naar mijn zin, maar nu sta ik hier ook goed. Heerlijk, met allemaal andere shetlanders in de wei, en we hebben nog allemaal de zelfde kleur ook! Mijn eerste baasje is me nog wel eens op komen zoeken, en ze moest toch goed zoeken hoor!

Goed, nu weten jullie een beetje wie je voor je hebt, ik zou maar geen grappen met me uithalen, want ik ben lekker toch grappiger!! Hahaha!!

Groetjes allemaal.. het is weer tijd voor een overheerlijk hapje gras!!

XxX Tessa