full screen background image

Onze paarden

Terug naar alle paarden

Fabiënne

Opgenomen: 1978-00-
Geb. Datum: 1978-00-
Geslacht: Merrie
Ras: Welsh Mountain
Ras Info:
Soort:
Kenmerk:
Schofthoogte:
Afkomstig: Werkendam
Fabiënne

Mijn naam is Lia Visser (19jaar), en ik wil hier een stukje over Fabiënne schrijven.

Fabiënne is een voskleurige Welsh pony en geboren in 1978. Ze is, nadat ze 9 jaar lang van mij is geweest, op 12 mei 2006 op De Paardenkamp gekomen. Het is een hele lieve, makke en enthousiaste pony en is één van m’n beste maatjes.

Fabiënne is geboren bij familie de Keizer uit Werkendam. Ze heeft daar 19 jaar lang tussen haar vader, moeder, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes in een kudde gelopen. Het was een heerlijk stekje voor haar tussen de bomen van het bos en in enorme weilanden. Ze heeft in haar jongere jaren verschillende wedstrijden gereden en is dol op springen.

In 1997 moest Fabiënne, nadat ik haar een jaar had verzorgd, verkocht worden. Ze was op dat moment drachtig. Na wat aandringen hadden mijn opa en oma (fam. van Breugel) uit Almkerk haar gekocht. Ze heeft 9 jaar lang bij deze boerderij, in flinke weilanden en tussen de schapen gelopen. Ze heeft in deze jaren nog 2 veulens op de wereld gezet. Dat waren twee mooie hengsten en zijn allebei verkocht.

Heel de familie was en is dol op Fabiënne. Ik heb met mijn neefjes en nichtjes heel wat afgeborsteld en zonder zadel gereden. Met balken, bezems, emmers, balen stro en stukken zeil bedacht ik verschillende parkoersen. Fabiënne vond het allemaal prima en deed enthousiast mee.

In 2004 overleed mijn opa en mijn oma besloot te verhuizen. De vraag was: wat moet er met de pony gebeuren?

Mijn oom en tante kwamen op de boerderij te wonen en hebben Fabiënne nog bijna een jaar goed verzorgd. Uiteraard kwam ik 3 a 4 keer in de week bij mijn pony langs. Maar wegens verbouwingen en gebrek aan tijd vanuit mijn kant, moest Fabiënne toch echt weg… Ze stond al een aantal jaar op de wachtlijst van de paardenkamp, maar was nog niet aan de beurt om te komen.

We hebben er alles aan gedaan om haar tot die tijd op een geschikte plaats bij iemand thuis of op een kinderboerderij te plaatsen, maar dit was tevergeefs.

Na een brief te hebben geschreven naar de paardenkamp en na wat telefoontjes kon Fabiënne vervroegd naar Soest komen! Hier zijn we heel dankbaar voor!

Die lieve pony verdiend de beste plek en we weten dat ze daarvoor op de paardenkamp aan het juiste adres is. We hopen dat Fabiënne nog vele jaren in Soest van haar oude dag mag genieten.

Met vriendelijke groeten,

Lia Visser + familie