full screen background image

Knutselen

terug naar de lijst

Rode Bieten Koeken

image

Rode Bieten Vies?? Welnee!!

Dacht jij dat rode bieten vies waren? Dan heb je het mis. Het ligt er alleen aan hoe je het klaarmaakt. Wat dacht je van deze heerlijke roze koeken, bereid met rode bietensap!

Het recept is simpel: en het kost maar 40 minuten om ze te maken.
Verwarm de oven voor op 175C. Vet de bakvormpjes goed in met boter, vooral de opstaande randjes.
Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor.
Voeg de bloem toe en spatel goed door elkaar. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Voor de glazuur:
Meng de bietensap met de poedersuiker. Haal de cakejes uit de de vorm en laat afkoelen.
Besmeer de bovenkant in met het glazuur.
Je kan ook een vork in de onderkant van de cakes steken en de cakejes in de glazuur dopen.
 
Ingredienten:

  • 200 gram zachte boter,
  • 200 gram bloem,
  • 200 gram suiker,
  • 4 eieren,
  • 2 eetlepels bietensap,
  • 300 gram poedersuiker,
  • boter, om in te vetten
     
  • image