full screen background image

Knutselen

terug naar de lijst

Groentechips

image

Chips ongezond? Deze niet! Hier vind je een recept voor hele lekkere groentechips:

 

Wat heb je nodig?

- 1 rode biet

– 1 winterpeen
– 1 zoete aardappel
– 1 gewone aardappel
– een snuf zout
– wat olijfolie

 

Hoe maak je de chips?

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Schil de rode biet en de peen met een dunschiller. De zoete aardappel en aardappel hoeven niet geschild te worden.
– Als je mooie dunne plakjes wil hebben (wat wel lekker is bij chips) is een mandoline erg handig. Heb je deze niet, gebruik dan een kaasschaaf of een dunschiller. Zorg dat de plakjes zo dun mogelijk worden.
– Leg de plakjes (past niet allemaal in 1 keer) op een stuk bakpapier op de bakplaat. Als de groente erg nat is, dep de plakjes dan even droog met wat keukenpapier.
– Besprenkel met een klein beetje olijfolie (niet te veel, dan worden ze niet knapperig genoeg.)
– Bestrooi daarna met (zee)zout en/of paprikapoeder.
– Zet de bakplaat midden in de oven. Kijk na ongeveer 5-10 minuten in de oven. Elke oven is anders, bij de één zullen ze al bijna klaar zijn, bij de ander nog niet. Hou goed in de gaten dus!
– Als je denkt dat ze goed zijn, haal je de bakplaat uit de oven en laat je de chips afkoelen.

 

Eet smakelijk!