full screen background image

Knutselen

terug naar de lijst

Eiermandje van brooddeeg

image

Hou jij ook zo van een vers gekookt eitje op zondagmorgen? Lekker met z'n allen aan tafel, genieten van een heerlijk ontbijt.

Daar hoort natuurlijk ook een leuke aankleding bij. Met dit brooddeeg eiermandje maak je zeker de blits aan tafel.

Het makkelijkst is om een pak broodmix te kopen, daar hoeft alleen nog maar water en een beetje boter bij. Zelf brooddeeg maken kan natuurlijk ook, met bloem en gist. Kijk op internet voor een recept.

 

Zo'n 500 gram bloem is genoeg als basis voor het mandje. Rol het deeg zo plat mogelijk, maximaal een halve centimeter dik tot een grote plak.

Snij het deeg in reepjes. Pak een vuurvaste kom  (die in de oven kan) en doe aluminiumfolie aan de buitenkant. Zet de kom omgekeerd neer en plak de reepjes deeg eerst van boven naar beneden. Van boven goed aan elkaar vastmaken.

Dan vlecht je de volgende deegreepjes er van links naar rechts tussendoor. 

 

Als je helemaal klaar bent vlecht je nog een lange sliert die je als hangsel vast maakt. Let erop dat het hengsel ruim genoeg is om na het bakken de kom nog uit je broodmandje te verwijderen. 

Bak je creatie in c.a. 15 minuten lichtbruin en gaar in de oven op c.a. 200 graden. Je kunt het deeg eventueel voordat je het bakt insmeren met een geklopt eitje voor wat extra glans en kleur.